Thermphos vervolgd voor dood medewerkers

Fosforproducent Thermphos wordt toch vervolgd voor de dood van twee werknemers in 2009. Het OM gaat Thermphos nu vervolgen voor dood door schuld, aldus de berichtgeving in de media. De zaak dient dit najaar op 18 oktober 2012 voor de Rechtbank te Middelburg.

Uit onderzoek van TNO en de Arbeidsinspectie, waarover de NOS bericht te beschikken, zou blijken dat de werknemers gestikt zijn in een oven tijdens schoonmaakwerkzaamheden. In de oven zou het zeer giftige gas fosfine hebben gezeten.

Uit onderzoek van TNO zou zijn gebleken dat er gas in de oven stroomde, terwijl deze volledig afgesloten had moeten zijn. De arbeidsinspectie verwijt Thermphos dat zij geen onderzoek zou hebben gedaan naar de omstandigheden in de oven, alvorens het bedrijf de onderhoudswerkzaamheden liet uitvoeren.

Het bedrijf is eerder in opspraak gekomen toen uit onderzoek van de NOS bleek dat Thermphos uitstootnormen had overgeschreden.

Deel dit artikel op social media!
This entry was posted in Actualiteiten and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *