Verruiming uitwisseling bankgegevens Monaco

Monaco en de Europese Unie hebben afgelopen maandag een akkoord getekend voor de uitwisseling van bankgegevens van elkaars ingezetenen. Het akkoord voorziet in de automatische gegevensuitwisseling tussen Monaco en EU-staten vanaf 2018. Lidstaten zullen dan onder andere de namen, adressen, geboortedata van ingezetenen met een rekening in Monaco kunnen ontvangen. Ook banksaldi kunnen worden verstrekt.

De Europese Unie ziet dit als een grote stap vooruit in de strijd tegen belastingontduiking.

Nederlanders die de Belastingdienst niet op de hoogte hebben gebracht van vermogen op een bankrekening in Monaco, zouden er alsnog voor kunnen kiezen vrijwillig in te keren. Een strafrechtelijke vervolging kan dan mogelijk worden voorkomen.

 

Deel dit artikel op social media!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *