OM wil meer accountants en notarissen naar de tuchtrechter sturen

Vandaag verscheen een artikel in het FD met de titel ‘OM pakt accountants en notarissen harder aan’. In een gesprek met het FD hebben officier van justitie Rutger Jeuken en FIOD-man Ron Dohmen te kennen gegeven dat de afgelopen jaren 22 gevallen waarin accountants een misstap zouden hebben gemaakt naar de tuchtrechter zijn gestuurd. De tuchtzaken komen voort uit fraudeonderzoeken van de FIOD. Bij een strafrechtelijke vervolging is de opzet van ‘facilitators’ vaak lastig aan te tonen, nu de dienstverleners regelmatig aangeven te zijn misleid door de cliënt. Van de 22 gevallen heeft de tuchtrechter in 16 gevallen een maatregel opgelegd. Jeuken en Deumen lijken tevreden met het resultaat. Het OM overweegt nu ook notarissen en mogelijk  advocaten op deze wijze aan te pakken.

Deel dit artikel op social media!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *